hirdetés

A krónikus lymphocytás leukaemia kezelése

Hagyományos és új kezelési lehetőségek

Ebben a betegcsoportban gyakori a lassú progresszió (indolens folyamat) és a várható élettartam nem kisebb az átlagosnál, míg a betegek egy másik csoportjára a gyors progresszió és a kedvezőtlen kimenetel jellemző. A CLL-ben szenvedőknél nincs bizonyíték a kedvezőbb túlélésre a korai kezelés hatására. Napjainkra számos prognosztikai tényező vált ismertté, amelyekkel előre jelezhető a betegség progressziókockázata. Ebbe a körbe tartoznak a szérum timidin-kináz (TK) és a béta-2-mikroglobulin (β2MG) szintek, a fluoreszcencia in situ hibridizációval (FISH) kimutatott genetikai eltérések, a ZAP70, a CD38 és a CD49 expresszió, az immunglobulin nehéz lánc variábilis régió gének (IGHV) szomatikus hipermutációja, illetve további gének, mindenekelőtt a TP53 gén mutációi. A szerzők a különböző terápiás lehetőségek szöveges ismertetése mellett bemutatnak egy igen hasznos folyamatábrát is, amely jól szemlélteti a kritikus betegjellemzőket és az egyes kezelések egymás mellettiségét vagy egymás utániságát.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.