hirdetés

Az NK-sejtek szerepe az imatinibkezelés sikeres felfüggesztésében

A kezelésmentes remisszió biológiai hátterének vizsgálata krónikus myeloid leukaemiában

BEVEZETÉS
A krónikus myeloid leukaemia (CML) prognózisa a tirozin-kináz-gátló (TKI) kezelés mellett jelentősen javult, azonban az élethosszig tartó kezelés mellékhatásai és gazdasági vonzata miatt felmerül az erre alkalmas betegeknél a TKI-elhagyás lehetősége. Imatinibkezelés mellett megfelelő molekuláris remissziót elérő betegek 40%-ánál az imatinib elhagyható volt molekuláris relapszus kialakulása nélkül. A sikeres TKI-elhagyás hátterében immunológiai folyamatok szerepét valószínűsítik.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.