hirdetés

Célpontban a BCL2-gátlás

A VENETOCLAX VIZSGÁLATA RELABÁLÓ KRÓNIKUS LYMPHOID LEUKAEMIÁBAN

BEVEZETÉS
A krónikus lymphoid leukaemia/kislymphocytás lymphoma (CLL/SLL) kezelése napjainkban jelentős változáson megy keresztül. Az újonnan megjelent szerek közül az ibrutinibbel (B-sejt-receptor jelátvitel gátlója) monoterápiaként, az idelalisibet (PI3-kináz-gátló) rituximabbal kombinálva értek el sikereket klasszikus immunkemoterápiára rezisztensnek bizonyuló betegekben. Bár a terápiamodalitások köre bővül, a komplett remisszió elérése mégis ritka, különösen a terápia korai időszakában. A perzisztens betegség mindig a rezisztens klónok kialakulásának veszélyét is magában hordozza, különösen a 17p deléciót hordozó betegek körében, akiknél a hosszú távú kimenetel napjainkban is igen rossz.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.