hirdetés

Hisztaminhatás – antihisztamin-kezelés

Az allergiás tünetek kiváltásában a hisztaminnak jelentős szerepe van, ezért az allergiás betegségekben, így allergiás náthában, krónikus urticariában az antihisztaminok az első vonalbeli tüneti gyógyszerek. Korábban a hatékonyság és biztonságosság igazolására elsősorban felnőtteken végzett klinikai vizsgálatok történtek, és ezek eredményeit vonatkoztatták a gyermekekre. Az utóbbi idők szabályozása szerint azonban már gyermekvizsgálatok is történtek, így a legújabb, és ilyen vizsgálatokon átesett antihisztaminok, mint a bilasztin, gyermekeknél is eredményesen és biztonságosan adhatók.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Novák Zoltán, Szegedi Tudományegyetem, Gyermekklinika
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.