hirdetés

PLOS ONE

IgE-mediált autoallergia a pajzsmirigy-peroxidázzal szemben

A KRÓNIKUS SPONTÁN URTICARIA ÚJSZERŰ PATOMECHANIZMUSA?

Az urticaria gyakori kórállapot, jellemzője viszkető bőrelváltozás (csalánkiütés) megjelenése, melyet angiooedema is kísérhet. E tüneteket a bőrben lévő mastocyták aktiválódása okozza, pontosabban az aktivált mastocytákból felszabaduló hisztamin és proinflammatorikus mediátorok. Az urticariák legtöbb formájában a mastocyták aktiválódásának okai és mechanizmusai nem pontosan ismertek és további tisztázásra várnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nem vagyok orvos.
Egy beteg vagyok, akinek az IgE szintje magas, de többszöri nekifutásra sem sikerült kideríteni, hogy mire vagyok allergiás. Volt szakember, aki azt mondta, hogy étel
allergiám van. Kivettem az étrendemből az általa javasolt dolgokat, de nem lett jobb. Próbáltam magamon megfigyelni, hogy mi okozhat problémát, de nem jutottam semmire.
Lendin-t szedek allergiára, így a tüneteim jelentősen csökkentek.
Csalán kiütés szerű bőr jelenségeim vannak néha, de ahogy előjönnek, úgy el is tűnnek.

Pajzsmirigy betegséggel évek óta kezelnek. Az allergiám is valahol ott kezdődött. Lehet, hogy a kettőnek köze van egymáshoz?
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.