hirdetés

Prediabétesz és kardiovaszkuláris kockázat

A korai metforminterápia előnyei

Bevezetés 
A 2­-es típusú diabéteszben szenvedő felnőttek többségénél a glikált hemoglobin (HbA1c) szintjének 7% alá csökkentése több mint egy évtizede elérendő terápiás célként szerepel a kezelési irányelvekben, mivel bizonyítottan csökkenti a mikrovaszkuláris szövődmények kockázatát. Az viszont napjainkban is vitatott, hogy az ennél is szigorúbb glikémiás kontroll –például a 6,5% alatti cél kitűzése – előnyös, vagy éppen hátrányos, és hogy vajon mi a valódi hatása a vércukorszint korai, szigorú kontrollálásának a kardiovaszkuláris betegségek kialakulására. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[240785] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.