hirdetés

SHARP

Study of Heart And Renal Protection

A SHARP tanulmányt annak tisztázására szervezték, hogy krónikus vesebe­tegségben mennyire hatásos és biztonságos az LDL-koleszterin-csökkentés. A vizsgálati tervben szereplő kis adagú sztatint a koleszterin fölszívódását gát­ló ezetimibbel kombinálták. Az átlagosan 4,9 éves megfigyelési idő végére a simvastatin + ezetimib kombinációt szedő csoportban mintegy kétharma­dos terápiahűség mellett a jelentős kardiovaszkuláris események gyakorisága 17%-kal csökkent. A tanulmány egyértelmű tanulsága, hogy a lipidcsökkentés előrehaladott vesebetegségben is kedvező klinikai hatással bír.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Matos Lajos
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.