hirdetés

Kardiológia

TIPTOP

Early Short-term Doxycycline Therapy In Patients with Acute Myocardial Infarction and Left Ventricular Dysfunction to Prevent The Ominous Progression to Adverse Remodelling

A II. fázisú TIPTOP vizsgálat azt mutatta, hogy akut ST-elevációs infarktus és következményes bal kamrai funkciózavar miatt szakintézetbe fölvett betegek esetében a doxycyclin antibiotikum szignifikánsan gátolja a bal kamra kedvezőtlen átépülési folyamatait, és csökkenti a szívizomelhalás mértékét. A munkacsoport hangsúlyozza annak szükségességét, hogy az adatokat szélesebb körű, nagyobb beteglétszámra vonatkozó tanulmányok is megerősítsék.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Matos Lajos
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.