hirdetés

Kezelésre nem reagáló depresszió

A depresszió gyakori betegség az USA-ban, 12 hónapos és élettartam-prevalenciája 5%, illetve 13% körül van. A betegség átlagosan 30 éves korban kezdődik, és gyakrabban fordul elő a nők, a fehér bőrűek és az őslakos indiánok körében. A depresszióban szenvedő betegek mindössze 60%-a kap kezelést, és az alapellátásban dolgozó orvosok csak a betegek egyharmadának–felének major depresszióját ismerik fel. Bár az elmúlt 20 évben jelentősen bővültek a gyógyszeres kezelési lehetőségek, a betegek egyharmada–kétharmada nem reagál az elsőként felírt antidepresszívumra, és 15–33%-uk több intervencióra sem reagál.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Alison Little, MD, MPH
a szerző cikkei

Dr. Szilágyi Simon, kommentár
a szerző cikkei

cikk[] galeria
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.