hirdetés

International Journal of Stroke

Az akut ischaemiás stroke transcranialis lézerterápiája

A NEST-1 és NEST-2 adatainak összevont elemzése

Az akut ischaemiás stroke kezelésében a szöveti plazminogénaktivátorral (t-PA) történő intravénás trombolízis az egyetlen bizonyítottan hatásos módszer, de csak akkor, ha a stroke jelentkezését követő 4-5 órán belül sor kerül rá. A módszer alkalmazását behatárolja a szűk időablak, a vérzésveszély és az, hogy a beavatkozás tanulási folyamata hosszú, és az eljárás csak nagy gyakorlat birtokában végezhető. Az Egyesült Államokban a stroke-betegek kevesebb mint 5%-ánál történik intravénás trombolízis, érthető hát, ha egyéb alternatív módszerek kifejlesztése felé fordult a figyelem.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
B. Huisa, A. Stemer, M. Walker, K. Rapp, B. Meyer, J. Zivin, a NEST-1 és -2 vizsgálóiként
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.