hirdetés

Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases

Az előzetes intravénás trombolízis segíti a mechanikus thrombectomiát akut stroke-ban

A beavatkozás időtartama és a rekanalizációs arány

A mechanikus thrombectomia (MET) az akut ischaemiás stroke (AIS) adjuváns vagy alternatív terápiája azokban az esetekben, amikor az intravénás trombolízis (IVT) kontraindikált vagy nem hozza meg a kívánt hatást. A közelmúltban nyilvánosságra hozott vizsgálatok azt jelezték, hogy a MET sikerességi aránya magas, az esetek jelentős részében artériás rekanalizáció érhető el, miközben a szövődmények előfordulási aránya csekély.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
P. Guedin, A. Larcher, J. Decroix, J. Labreuche, J. Dreyfus, S. Evrard, A. Wang, P. Graveleau, P. Tassan, F. Pico, O. Coskun, G. Rodesch, F. Bourdain, B. Lapergue
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.