hirdetés

Actylase® Publications Alert Newsletter

Az intravénás rekombináns szöveti plazminogén-aktivátorral kapcsolatos legfrissebb adatok

Az iv. rtPA-val kapcsolatos újabb adatok

Az intravénás (iv.) rekombináns szöveti plazminogén-aktivátor (rtPA, recombinant tissue plasminogen activator) előnyös hatása erősen időfüggő akut stroke-ban. Éppen ezért a tünetek jelentkezése után a betegnek mielőbb kórházba kell kerülnie, hogy a kezelés minimális késedelemmel megkezdődhessen. Nem minden esetben van azonban lehetőség arra, hogy a beteget a trombolízis végzésében jártas orvos lássa el erre szakosodott stroke-centrumban. Mindezen tényezők befolyásolják, hogy a beteg a trombolízishez szükséges időablakon belül ellátásra kerül-e, ami pedig nagyban szerepet játszik abban, hogy sikerül-e javulást elérni a stroke terápiás kimenetelében országos és nemzetközi szinten egyaránt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.