hirdetés

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Fül-orr-gégészeti Osztály, Budapest Dr. Katona Gábor cikkei

  #1
2020-03-16 12:29:00

Az arcot érintő fejlődési rendellenességek, torzító hegek, főként, ha azok megváltozott funkcióval is járnak, az emberekben többnyire visszatetszést keltenek, ezért az ilyen elváltozással élő egyén szociális beilleszkedése zavart lesz, előbb-utóbb kirekesztetté válik, pszichés problémái jelentkeznek.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.