hirdetés

Dr Julie Highfield, cikkei

#1
2020-03-19 11:11:00

A kórházak intenzív osztályain a személyzet várhatóan óriási terhelésnek lesz kitéve a járvány alatt. Dr Julie Highfield, az Intensive Care Society klinikai szakpszichológusának rövid összefoglalója szerint az intenzív osztályos munkatársak szükségletei a járvány lefutásának egyes szakaszai során változnak, ezért az alábbi támogató mechanizmusok, megküzdési stratégiák fontolandók meg.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.