hirdetés

Dr. Funk Sándor cikkei

  #1
2018-10-16 10:00:00

Erősen foglalkoztat a kérdés, hogy van-e valamely lényegi és paradigma­tikus változás a magyar alkoholhelyzetben az 1970-es és ’80-as, vagy akár a ’90-es évekhez képest. Nem is kétséges, hogy egy ilyen elemzésnek volna tanulsága, hiszen sok jóakarat és munka igyekezett segíteni a helyzeten, és biztos, hogy változott is a helyzet – csak az a kérdés, hogy milyen irányban. Hogy javult-e? Vagy talán romlott?

  #2
2013-05-23 11:24:00

Ez csak bizonyos, jól ismert és divatos szerek esetében figyelhető meg, és mélyebb elemzés nélkül nehéz volna a jelenség okát megtalálni, de talán ezek az ismeretek addig is lehetővé teszik, hogy az elvonó kezelésekben rövidebb, célratörőbb, szakszerűbb eljárásokat alkalmazzunk.

  #3
2011-05-20 00:00:00

Napjaink egyik legnagyobb társadalmi problémája a drogkérdés, bármely aspektusáról legyen is szó. Orvosként természetesen elsősorban az egészségügyi aspektusra figyelünk, de ha kissé közelebbről nézzük, látható, hogy a tágabb értelemben vett szociális, gazdasági, kriminális, etikai vonatkozások rendkívül jelentősek, a következmények pedig szinte elviselhetetlenül súlyosak lehetnek. Hogyan állhatott elő ez a helyzet?

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.