hirdetés

C. Holzapfel cikkei

  #1
2009-07-01 00:00:00

Az elmúlt években az elhízottak számának járványszerű növekedése maga után vonta a fogyókúrás programok kínálatának bővülését. A legkülönbözőbb diéták, fogyókúrás programok és súlycsökkentő gyógyszerek versengenek a súlyfeleslegüktől szabadulni akarók figyelméért. Továbbra is tudományos vita tárgya, hogy melyik étrend a legalkalmasabb a testsúly csökkentésére. A kevés szénhidrátot tartalmazó, a mediterrán és a zsírszegény diéta összehasonlítása azt mutatta, hogy a csökkentett zsírtartalmú táplálkozás mellett más, ugyanolyan eredményes fogyókúrás diéták is rendelkezésre állnak. Hasonló a helyzet a fogyókúrás programokkal is. A siker szempontjából valószínűleg nem a táplálkozási forma, hanem az együttműködési készség és végeredményben az energiabevitel csökkentése a döntő.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.