hirdetés

Dr. Papp Gábor cikkei

  #1
2015-03-05 13:02:00

Az asthma bronchiale a gyermekkor leggyakoribb krónikus megbetegedése. Patológiai alapját a légúti gyulladás jellemzi. Ennek megfelelően a terápia bázisát is inhalatív és per os gyulladáscsökkentők képezik. A jelenleg alkalmazott terápia azonban a betegség meggyógyítására, lefolyásának jelentős módosítására még nem alkalmas.

  #2
2013-08-02 12:34:00

Több mint ötven, szisztémás szklerózisban szenvedő beteg részesült 2009 óta fotoferezis kezelésben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudo­mányi Centrumának Klinikai Immunológiai Tanszékén. Írásunkban a sziszté­más szklerózis klinikumának és patogenezisének rövid áttekintését követően a fotoferezis terápia múltjáról és jelenéről, illetve saját tapasztalatainkról számolunk be a Tisztelt Olvasónak.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.