hirdetés
hirdetés

Daganatos betegek szupportív kezelése és utógondozása – bevezető

Az utóbbi években a tudományos szakanya­gok elsősorban az onkológiai kezelésekre koncentráltak, kisebb mértékben érintet­tek olyan speciális kérdéseket, mint a bete­gek pszichés támogatása, gondozása, vagy a fizikai aktivitás fontossága a daganatos betegség diagnózisának felállítása után. Az Orvostovábbképző Szemle jelenlegi kiadványa három fontos témában ad nap­rakész szakmai információkat az onkoló­gia speciális tárgyköreiben. Olvashatunk a pszichoonkológia szerepéről és alkal­mazhatóságának lehetőségeiről, a rákos és hematológiai betegek gondozásának szempontjairól és menetéről, valamint az onkológiai betegek fizikai aktivitásának fontosságáról.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Boér Katalin
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[228324] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.