hirdetés

A napvédő készítmények bőrrákot megelőző hatásáról

A napvédő készítmények védenek a leégéstől, de vajon megakadályozzák- e a bőrrák kialakulását?

A napvédő készítmények helyes használata egyértelműen gátolja, de nem akadályozza meg a keratosis actinica és a laphámrák kialakulását.Mivel azok a genetikai mutációk, amelyek végül basaliomához vezetnek, elsősorban a gyermekkor és a pubertás idején jelennek meg, az ilyen típusú tumor ellen a legjobb védekezés az, ha egész életen át kerüljük a túlzott napozást. Máig vitatják, hogy a napvédő krémek, naptejek befolyásolják-e a melanoma malignum gyakoriságát. Jelenleg nincs kereskedelmi forgalomban olyan termék, amely megfelelően védené a bőrt a káros UV-A sugarakkal szemben, amelyek a bőrt érő UV sugárzás 95%-át alkotják. A szakértők nemrég még úgy vélték, hogy a Nap bőrt károsító hatásáért alapvetően az UV-B sugárzás felelős (amely délelőtt 10 és délután 4 óra között a legintenzívebb), a jelenlegi álláspont szerint azonban az UV-A sugaraknak nagy szerepük van a melanomához vezető genetikai változások előidézésében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

cikk[] galeria
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.