hirdetés

COSMOS

Coronary Atherosclerosis Study Measuring Effects of Rosuvastatin Using Intravascular Ultrasound in Japanese Subjects

A COSMOS vizsgálatban intravaszkuláris ultrahang (IVUS) technikával elemezték a coronaria-plakkok alakulását rosuvastatin-terápia során. A jelenlegi vizsgálat a COSMOS már publikált eredményeinek utóelemzése, amelyben adatokat gyűjtöttek a glikémiás kontroll és a plakkregresszió közti összefüggésről. A 76 hétig folytatott rosuvastatin-terápia eredményeképpen – azonos mértékű lipidváltozások mellett – a coronaria-plakkok regressziója számottevően kisebb mértékű volt HbA1c ≥ 6,5% esetén. Eszerint a plakkok kialakulásában és befolyásolhatóságában nemcsak a lipidek kezelésének, hanem a glikémiás kontrollnak is jelentôsége van.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Jermendy György
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.