hirdetés

Look AHEAD

(Look Action for Health in Diabetes)

A 2-es típusú diabéteszben szenvedők kezelésében alapvető jelentőségű élet­mód-terápia intenzitásának fokozását tesztelte a Look AHEAD vizsgálat, amelyet az USA-ban folytattak súlyfelesleggel küszködő cukorbetegek körében. A köve­téses vizsgálatot a tervezett idő előtt bezárták, mert a statisztikai analízis szerint az intervenciós és a kontrollág között az elsődleges végpontban értékelhető kü­lönbség nem alakult volna ki. Néhány klinikai körülmény előnyösebben alakult az intervenciós ágon, de a túlsúlyos cukorbetegek intenzív életmód-terápiája nem csökkentette a kardiovaszkuláris morbiditást és mortalitást.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Jermendy György
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.