hirdetés

Ortopédia

A csípő- és térdízületi protézis műtétekről általában

Dr. Bucsi László és Dr. Czifra Attila

A cikk átfogó képet ad a gyakori nagyízületi protézis műtétek jelenlegi javallatairól, a súlyos artrózisos esetekben alkalmazható alternatív megoldásokról, a műtéti eredményekről, valamint a lehetséges szövődményekről és azok megelőzéséről, különös tekintettel a szeptikus és tromboembóliás szövődményekre. Külön fejezet tárgyalja, hogy melyek a háziorvos speciális feladatai az ízületi betegség korai felismerése, az érintett végtag tehermentesítése, a betegeknek a műtétre való felkészítése és a posztoperatív kezelés, rehabilitáció terén. Hangsúlyozzák a szerzők, hogy a késői posztoperatív időszakban is elengedhetetlen az évenkénti ortopédiai kontroll.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Bucsi László
a szerző cikkei

Dr. Czifra Attila
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.