hirdetés

A hypoglykaemia összefüggései a vaszkuláris események és a mortalitás kockázatával

A súlyos hypoglykaemia kedvezőtlen kimenetellel társul cukorbetegek és kritikus állapotú betegek esetében. Bár a diabéteszes betegek glykaemiás kontrollja csökkentheti a mikrovaszkuláris és makrovaszkuláris események kockázatát, egy metaanalízis azt jelezte, hogy az intenzív glykaemiás kontroll nem csökkenti az összegzett mortalitást 2-es típusú diabetes mellitusban (T2DM), illetve nem vezet egyértelműen a kardiovaszkuláris események számának csökkenéséhez sem. Ezen túlmenően az intenzív kezelés 30%-kal fokozhatja a súlyos hypoglykaemia kockázatát. Mivel az intenzív terápia mellett magasabb halálozási arányokat figyeltek meg, aggodalmak merültek fel a hypoglykaemiás események kockázatára vonatkozóan.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.