hirdetés

A korai artériás rekanalizáció előrejelzése intravénás szöveti plazminogénaktivátor-terápia előtt

A KEZELÉSTŐL VÁRHATÓAN LEGTÖBBET PROFITÁLÓ BETEGEK KIVÁLASZTÁSA

A kutatások hagyományosan az infarktus − vagy ischaemiás penumbra − veszélyének kitett szövetek sorsának előrejelzésére fókuszáltak oly módon, hogy elkülönülten elemezték a korai rekanalizációt mutató, illetve (korai) rekanalizációt nem mutató betegeket. Ennek során az infarktus végső volumenét tekintették vonatkoztatási alapnak. Korai rekanalizációt mutató betegek esetében az infarktus végső volumenének egyenlőnek kell lennie a kiindulási ischaemiás mag + ischaemiás penumbra volumenének összességével.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.