hirdetés

ANNALS OF DERMATOLOGY

A saját savó próba jelentősége a krónikus spontán urticaria diagnózisában

DIAGNOSZTIKAI VIZSGÁLAT AUTOIMMUN URTICARIA IGAZOLÁSÁRA

A CSU-csoportban az 53,3%-os pozitivitás szignifikáns volt. Az ASST pozitív és negatív prediktív értéke 91,6% volt. A szenzitivitás 66,6%, a specificitás 61,1%. Ez alapján az ASST alkalmazhatósága 63,3%, mely szignifikáns. A CSU-betegek közül 11 nő és 5 férfi ASST-je lett pozitív, a CSU-csoportban 70% nő és 30% férfi volt. Az egészséges kontrollok esetében 4 férfi és 4 nő lett pozitív, a nemek aránya 67% nő és 33% férfi volt. A pozitivitás egyik csoportban sem mutatott összefüggést a betegek nemével.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.