hirdetés

A sürgősségi nagyér-okklúzió első kórházi kezelése

A SOCIETY OF NEUROINTERVENTIONAL SURGERY (SNIS) SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁGÁNAK IRÁNYELVEI

Az utóbbi években klinikai vizsgálatok igazolták a modern endovaszkuláris terápia klinikai előnyeit sürgősségi nagyér-okklúzióval (ELVO, emergent large vessel occlusion) akut ischaemiás stroke-ban (AIS). Ezek a vizsgálatok ismét hangsúlyozzák a revaszkularizációig eltelt idő hosszának szerepét a jó klinikai kimenetelek elérésében. Mindezek fényében egyre nagyobb figyelem fordul a terápiához jutás idejét megrövidítő beavatkozások felé. Az MR CLEAN vizsgálat adatainak szekunder analízise azt igazolta, hogy a revaszkularizációtól várható klinikai haszon az idő előrehaladtával nem lineáris módon csökken. A beavatkozások célja, hogy minél hamarább megtörténhessen a revaszkularizáció.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.