hirdetés

A szövődményes orrmelléküreg-gyulladások prognosztikai faktorai gyermekkorban

A szerzők saját tapasztalataik és a rendelkezésre álló szakirodalmi adatok segítségével mutatják be a gyermekkori melléküreg-gyulladások szövődményeinek kezelési irányelveit és a prognózisra utaló faktorokat. Kiemelik, hogy rosszabb prognózis esetén mielőbb indokolt képalkotó vizsgálatokat és külső feltárású, illetve endoszkópos műtétet végezni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Zaránd Rajmund, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Lellei István , Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Gyermek Fül-orr-gégészeti Részleg, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.