hirdetés

Az acetilcisztein alkalmazása kisgyermekek légúti fertőzéseinek kezelésében

Gyermekkorban gyakoriak a légúti fertőzések, melyek ezen belül bármely életkorban előfordulhatnak. A gyermekkori bronchopulmonális betegségek terápiájában a fő feladat a légutak megtisztítása a fokozott mennyiségben termelődő tapadós váladéktól. E funkciót természetes körülmények között a köhögés látja el, mely reflexmechanizmus révén távolítja el a váladékot a tracheából és a hörgőrendszerből. Ilyen esetekben a gyógyszeres köhögéscsillapítás ellenjavallt. Amennyiben a mukózus váladékozás hosszabb ideig fennáll, bakteriális felülfertőződés következtében a váladék mukopurulenssé vagy purulenssé válhat. A tapadós hörgőváladék teljesen elzárhatja a hörgőlument, melynek eredményeként akár atelectasiáig is súlyosbodó ventilációs-perfúziós zavar léphet fel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.