hirdetés

Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases

Az infarktus növekedésének előrejelzése akut ischaemiás stroke endovaszkuláris kezelését követően

Az ischaemiás lézió mérete, a kollaterális hálózat és a rekanalizáció prognosztikai jelentősége

Az akut stroke kezelésének célja a véráramlás helyreállítása és a penumbralis ischaemiás szövetek megmentése. A DEFUSE 2 vizsgálat azt igazolta, hogy a kezelés megkezdéséig eltelt idő nem abszolút jelentőségű tényező a kimenetel meghatározásában. Úgy tűnik, hogy egyes betegeknél gyors ütemben pusztulnak a neuronok, illetve hogy a nagyon korai reperfúzió nem szükségképpen kedvező hatású. Ezzel szemben a stroke-betegeknek egy olyan csoportja körvonalazódik, ahol az irreverzibilis ischaemiás károsodás órák alatt alakul ki. Egyelőre nem tisztázott, mely tényezők befolyásolják az infarktus kiterjedésének növekedését.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
S. Man, MD, PhD, J. Aoki, MD, PhD, M. Hussain, D. Wisco, Y. Tateishi, G. Toth, F. Hui, K. Uchino
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.