hirdetés

Bevezető

A Magyar Onkológia igyekszik a daganatok kialakulásával, diagnosztikájával és terápiájával kapcsolatosan minél szélesebb körben naprakész információt nyújtani az Olvasóknak.
Ennek megfelelően tematikus számokat is összeállítunk, fókuszálva az egyes betegségcsoportokra, azok molekuláris
biológiai hátterére és aktuális terápiájukra, vagy az egyes diagnosztikai protokollok és terápiás modalitások újdonságaira. Ezek a klinikumban már rutinszerűen alkalmazott technikák mind valamilyen alap- és/vagy alkalmazott kutatás
eredményeiből kerültek a gyakorlatba. Csak az utóbbi 10 év Nobel-díjasainak munkásságát megnézve is érthető, hogy miért fontosak a kutatások a daganatos megbetegedések
esetében is. Az elmúlt tíz évben díjazták a szöveti környezet (hipoxia) fontossága felismerését, az autofágia és az immunválasz
szabályozásának megismerését vagy a vezikuláris transzport megértését és a hepatitis C felfedezését is. Ezeknek valamennyinek van daganatbiológiai relevanciája, ami hozzájárult több új terápiás lehetőség kifejlesztéséhez és
klinikai bevezetéséhez, és még több van kipróbálási fázisban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Tóvári József Országos Onkológiai Intézet Onkológiai Kutató Központ Kísérletes Farmakológiai Osztály
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.