hirdetés

Hematológia

Biohasonló monoklonális antitestek a limfómák kezelésében

A biológiai szerek megjelenése forradalmi lépés a hematológiában, így a limfómák kezelésében is. A gyógyszerekhez való hozzáférés azonban nehéz lehet, különösen a limitált erőforrásokkal rendelkező országokban, ezért nagy a biohasonló monoklonális antitestek fejlesztése iránti igény. A biohasonló készítmények hasonlók az eredeti hatóanyaghoz, de annak nem tökéletes másai: az összehasonlítható minőség, biztonságosság és hatásosság elérése igen összetett feladat.

Expert Rev Anticancer Ther, 2015. május

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vályi-Nagy István, kommentár
a szerző cikkei

Prof. dr. Kiss Csongor, kommentár
a szerző cikkei

Dr. Székely Borbála
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.