hirdetés

EKG Elemzés - Nyaki műtét előtt észlelt rövid asystolia

Egy 68 éves asszony EKG-vizsgálatára nyaki terime biopsziáját megelőzően került sor. A tömött, mobilis, 232 cm átmérőjű képlet a nyak jobb oldalán, elöl helyezkedett el. Három évvel korábban a beteget az ajkán kialakult elszarusodó laphámrák miatt operálták, majd lokális besugárzást végeztek. Kórelőzményében szívbetegség vagy kardiális jellegű panasz nem szerepelt, gyógyszert nem szedett.

A fizikális vizsgálat során ritmusos, 86/perc frekvenciájú szívműködés, 146/86 Hgmm-es vérnyomás, 16/perc légzésszám és 37 °C-os testhőmérséklet volt észlelhető, a nyaki terimétől eltekintve kóros eltérés nem mutatkozott. Az EKG alább látható.

Az EKG elemzése

A görbén 88/perc frekvenciájú sinus-ritmus látható, normális szélességű P-R, Q-R-S és Q-T intervallumokkal. A V1-ben látható, kissé magasabb R’, valamint az I és V6 elvezetések S-hullámai enyhe jobb kamrai vezetési zavart sejtetnek. Emellett a V1-V3 elvezetésekben alig látható R-hullámok alapján a septum, illetve az anteroseptalis régió fibrosisának vagy régi infarctusának lehetősége is felmerül. Mindezek azonban csupán minimális eltérések.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
E. William Hancock
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.