hirdetés

EKG-elemzés: Széles QRS-komplexussal járó tachycardia colectomia után

Egy 72 éves férfi bakteriális endocarditis miatt került kórházba. A diagnózist egy hónapja tartó intermittáló láz, gyengeség, rossz közérzet nyomán, Staphylococcus aureus pozitív hemokultúrák és a mitrális billentyűn vegetációt mutató echokardiográfiás lelet alapján állították fel. A beteg 11 évvel korábban coronaria bypass műtéten esett át: ramus anterior descendensére és jobb coronariájára véna-graftot helyeztek fel. Két éve a bal circumflex ágon ballonplasztikát végeztek.Kezelését gentamicinnel és vankomicinnel kezdték; ezeket három nap múltán nafcillinnel és rifampinnal cserélték fel. Láztalanná vált, és klinikailag javulás mutatkozott. Anaemiája azonban fokozódott, székletében vért találtak.Kolonoszkópia során a colon ascendens carcinomájára derült fény, ami miatt a colon jobb felét eltávolították. A műtétet követő harmadik napon gyors, arrhythmiás szívműködést észleltek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
E. William Hancock
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 3,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.