hirdetés

Előszó

Ez évi első számunk Előszavát egy köszöntéssel kezdem. 2018. február 26-án ünnepelte 80. születésnapját Dr. Csapó Zsolt tanár úr, a nőgyógyászati patológia és hisztológia szakavatott hazai tekintélye. Útja 1938-ban Kecskeméten indult, és a tehetséges és szorgalmas diák Szegeden szerzett orvosdoktori diplomát, majd 10 évig az Egyetem Patológiai Intézetében dolgozott. Az elméleti intézeti megalapozás után klinikusként, szülész-nőgyógyászként a budapesti I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, egészen az egyetemi docensségig folytatta pályafutását. Eredményesen ötvözte a morfológiai és nőgyógyászati elméleti tudását és gyakorlati jártasságát, így a szülészet-nőgyógyászat és embriópatológia lett hosszú éveken át a kedvenc témája, szakmai hobbija. Kitűnő patológiai leleteinek és megbízható diagnózisainak köszönhettük eredményes terápiás tevékenységünket a klinikán. Mint a Baross utcai Női Klinika korábbi igazgatója, nagyon sokat köszönhettem neki: szakmai együttműködést, hűséges igazgatóhelyettesi helytállást és őszinte barátságot. Ő volt az, akit kivétel nélkül mindenki szeretett a klinikán. Kedves Zsolt! Mindent köszönünk, Isten éltessen sokáig!

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Papp Zoltán, professor emeritus, főszerkesztő, Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.