hirdetés

Endokrin/anyagcsere-diszruptorok és elhízás

Bizonyítékok igazolják az endokrin diszruptorok „obezogén” hatását. A hatás a nukleáris receptorok jelátviteli útjának megváltozása révén járul hozzá a túlsúly, elhízás járványszerű terjedéséhez. Az endokrin diszruptorok káros hatása nemcsak az érintett személyeknél, hanem az utódoknál is jelentkezik. Mindez indokolja az elhízáskezelés stratégiájában az expozíció megelőzését vagy lényeges csökkentését.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Ságodi László, Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék, Miskolc
a szerző cikkei

Dr. Sólyom Enikő, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Velkey László Gyermek-egészségügyi Központ, Miskolc
a szerző cikkei

Dr. Almási Andrea, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Velkey László Gyermek-egészségügyi Központ, Miskolc
a szerző cikkei

Dr. Kiss-Tóth Emőke , Miskolci Egyetem, Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék, Miskolc
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.