hirdetés

G-fehérjéhez kapcsolt receptorok szelektív ligandumainak számítógépes fejlesztése

A különféle G-fehérjéhez kapcsolt receptorok szerkezetén alapuló tervszerű gyógyszerfejlesztés új, eddig ismeretlen típusú, célzottabb hatású molekulákhoz vezethet el. A fehérjék térbeli szerkezetének feltárása a jelátvitel mechanizmusának jobb megértését is lehetővé teszi. Mindez megkönnyíti a meghatározott tulajdonságokkal rendelkező molekulák célzott fejlesztését, és végeredményben specifikus farmakológiai tulajdonságokkal rendelkező hatóanyagokat lehet ilyen módon kifejleszteni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Denis Schmidt
a szerző cikkei

Dr. Peter Kolb
a szerző cikkei

Prof. dr. Keserű György Miklós, kommentár
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.