hirdetés

Köszöntő

Fordulatokban bővelkedő, izgalmas, fájdalmas-szép, szomorú regényt lehetne írni a budai gyermekgyógyászati ellátás történetéből. Miközben minduntalan a „struktúra átalakításának hiányát” emlegetik a gazdaságpolitikai kritikusok, pusztán ebben a néhány kerületnyi városrészben két önálló gyermekkórház szűnt meg az elmúlt évtizedben. Elsősorban a „budai gyermekkórházasokból” maradt meg csupán egy kicsi, de elszánt gyermekellátó csapat a Szent János Kórház égisze alatt, melynek tagjai alázatosan teszik a dolgukat a változó feltételek között is. Ma őket ünnepeljük! 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Velkey György , a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.