hirdetés

Venetoclax–obinutuzumab kombinált kezelés krónikus lymphoid leukaemiában

A CLL14 vizsgálat eredményei

BEVEZETÉS
A CLL14 fázis 3 vizsgálatban idős, multimorbid (cumulative illness rating scale score > 6; kreatinin clearance < 80 ml/min), korábban kezelésben még nem részesült betegekben vizsgálták a venetoclax hatékonyságát és biztonságosságát. A BCL-2-gátló venetoclax rituximabbal kombinálva már bizonyított effektivitást mutatott relabált/refrakter CLL kezelésében. A vizsgálatban a venetoclaxot egy újabb generációs anti-CD20 monoklonális antitesttel, az obinutuzumabbal kominálták, amely monoterápiában is hatékonynak bizonyult krónikus lymphoid leukaemiás (CLL) betegek kezelésében, chlorambucillal való kombinációban pedig idős, multimorbid betegekben is alkalmazhatónak bizonyult. A venetoclax hatékonyságát és biztonságosságát az ebben a betegcsoportban standard kezelésnek számító chlormbucillal hasonlították össze. Az alábbiakban ennek a vizsgálatnak az eredményeit szeretnénk bemutatni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.