hirdetés
hirdetés

Palpitáció sífutás közben

Egy 39 éves férfi sífutás közben hirtelen elgyengült és csaknem elájult.Tíz perccel később valamivel jobban lett, de szívverése változatlanul igen szapora volt, így a közeli klinikára vitték. Húszas évei elején már előfordult egy hasonló epizód; akkor azt mondták, jelentéktelen ritmuszavara van. Azóta évente 3-4 alkalommal érez gyors szívdobogást, de idővel megtanulta ezeket köhögéssel vagy Valsalvamanőverrel megszüntetni.
  A férfinak egyéb cardialis panasza nem volt. Voltaképpen feltűnően jó erőben volt. A fizikális vizsgálat során egészséges ember benyomását keltette. Vérnyomása 120/70 Hgmm, légzésszáma 18/perc, hőmérséklete 37 °C volt. Az egyetlen eltérés szapora, szabálytalan, körülbelül 160/perc frekvenciájú szívműködése volt. A periférián hozzávetőleg 90/perces pulzust lehetett számolni, a pulzushullámok teltsége jelentős változékonyságot mutatott.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 4,7 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
cikk[] galeria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.