hirdetés

Áttétes vesedaganatos betegek pazopanibterápiájával szerzett első hazai tapasztalatok

Hazai centrum összesített eredményei

Az áttétes világossejtes veserák egyik új, törzskönyvezett készítménye a pazopanib (Votrient®, GSK), preklinikai és klinikai vizsgálatokban tesztelt, orálisan szedhető multi-tirozinkináz-receptor-gátló (TKI) szer, mely az angiogenezis gátlásával különböző tumortípusok ellen mutat aktivitást. Az Európai Gyógyszerügyi Hatóság (European Medicines Agency, EMA) engedélye alapján jelenleg előrehaladott vesecarcinoma (RCC) első vonalbeli, előrehaladott betegségük kezelésére korábban citokinterápiában részesült felnőtt betegek másodvonalbeli, valamint előrehaladott lágyrész-sarcoma szelektív altípusainak kezelésére alkalmazható. A European Society of Medical Oncology (ESMO) 2012. évi ajánlása szerint a pazopanib áttétes, világossejtes veserákban szenvedő betegek számára IIB evidenciával javasolható jó és közepes prognózis esetén első vonalban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.