hirdetés

STEP

Structured TEsting Program

A vércukor-önellenőrzés lehetőségének kifejlesztése, majd elterjedése több mint három évtizedes múltra tekint vissza, a módszer hazai bevezetése 25 évvel ezelőtt történt meg. Ma már számos megfigyelés eredménye alapján kijelölhetô a vércukor-önellenőrzés helye a diabetológiai gyakorlatban. A STEP a szervezett (strukturált) keretek között zajló vércukor-önellenőrzés hasznosságát tesztelte inzulinnal nem kezelt, rossz anyagcsere-helyzetű, 2-es típusú diabéteszben szenvedő cukorbetegek körében. A 12 hónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban a vércukor-önellenőrzés a glikémiás kontroll javulását eredményezte anélkül, hogy a betegek közérzetét rontotta volna.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Jermendy György
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.