hirdetés

INTIME

A korábbi pesszimista állásponttal szemben – amely a COPD-re jellemző légúti áramláskorlátozottságot befolyásolhatatlannak tartotta – az elmúlt évtizedben számos klinikai vizsgálat igazolta a gyógyszeres kezelés hatásosságát, a betegek életminőségének javulását.

Az INTIME vizsgálat is igazolta, hogy az indacaterol, a legújabban bevezetett ultrahosszú hatástartamú
béta2-szimpatikomimetikum gyors hatáskezdete (<5 perc) és 24 órás hatástartama egyesíti a formoterol és a tiotropium előnyeit, előnyösen alkalmazható a nehézlégzés kontrollálására,a betegek életminőségének javítására közepes és súlyos COPD-ben.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Cikk[86871] galéria
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.