hirdetés
hirdetés

Tüdőgyógyászat

INTIME

A korábbi pesszimista állásponttal szemben – amely a COPD-re jellemző légúti áramláskorlátozottságot befolyásolhatatlannak tartotta – az elmúlt évtizedben számos klinikai vizsgálat igazolta a gyógyszeres kezelés hatásosságát, a betegek életminőségének javulását.

Az INTIME vizsgálat is igazolta, hogy az indacaterol, a legújabban bevezetett ultrahosszú hatástartamú
béta2-szimpatikomimetikum gyors hatáskezdete (<5 perc) és 24 órás hatástartama egyesíti a formoterol és a tiotropium előnyeit, előnyösen alkalmazható a nehézlégzés kontrollálására,a betegek életminőségének javítására közepes és súlyos COPD-ben.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[86871] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.