hirdetés

FOSTERREG a mérsékelten súlyos és súlyos perzisztáló asthma kezelési alternatívája

Az inhalációs gyógyszeralkalmazás új technológiája lehetővé teszi, hogy a belégzett gyógyszer hosszabb ideig fejtse ki hatását, és elérjen a perifériás légutakba is (hidrofluoroalkán hajtógázas adagolószelepes aeroszol spray,Modulite® technológia). Az itt ismertetendő vizsgálatokban az ilyen módon alkalmazott beclomethason/formoterol kombináció hatását hasonlították össze mérsékelten súlyos és súlyos perzisztáló asthmában a hagyományos technikával adagolt budesonid/ formoterol, illetve fluticason/salmeterol kombinációéval. Mindkét vizsgálatban arra a kérdésre keresték a választ, hogy az új készítmény vagy alkalmazási mód nem rosszabb- e a hatásosnak bizonyult korábbinál. Az egyenértékűséget az elsődleges végpont – a reggeli kilégzési csúcsáramlás alakulása – mellett a többi vizsgált légzésfunkciós paraméter, a klinikai tünetek alakulása, a salbutamol használata és az exacerbációk előfordulása is bizonyította. A szignifikáns és klinikailag releváns javulás arra mutat, hogy korábban nem megfelelően kontrollált esetekben reális lehetőség van a betegek zavartalan életvitelének megvalósítására.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.