hirdetés

Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry

A cerebrovaszkuláris kórképek előfordulása 48 országban

Országos halálozási trendek 1950 és 2005 között

A Global Burden of Disease nevű felmérés szerint a cerebrovaszkuláris betegségek (mely gyűjtőfogalom a konkrét beszámoló szerint a stroke-eseteknek felel meg) számítanak a második leggyakoribb haláloknak szerte a világon, ezzel a hátrányos helyzetű és a fejlődő országokban a halálozás 9,9%-áért, míg az iparilag fejlett országokban a mortalitás 9,5%-áért felelősek. A többtényezős etiológiájú stroke kialakulásában módosítható és nem módosítható kockázati tényezőknek tulajdonítanak szerepet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
M. Mirzaei, S. Truswell, K. Arnett, A. Page, R. Taylor, S. Leeder
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.