hirdetés

Az érrendszeri neurológusok által értékelt CT-vizsgálat eredményeinek összegzett elemzése

A STRokE DOC Telestroke Network tapasztalatai

Az újonnan kialakuló vagy recidív akut ischaemiás stroke gyakori előfordulása ellenére a stroke-betegek mindössze 3-4%-a részesül trombolízisben. A vidéki és külvárosi kórházak jelentős része nem rendelkezik a trombolízis végzéséhez szükséges anyagi és tárgyi feltételekkel, és a kezelés gátját képezi az is, hogy sok helyen nem működik stroke-részleg és/vagy nem áll rendelkezésre a stroke ellátásában speciális gyakorlatot szerzett szakember. A telestroke hálózat kiépítésével érrendszeri neurológiában jártas szakember is bevonható a kezelésbe, mely javítja az eredményeket.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Spokoyny
a szerző cikkei

R. Raman
a szerző cikkei

K. Ernstrom
a szerző cikkei

B. Demaerschalk
a szerző cikkei

P. Lyden
a szerző cikkei

T. Hemmen
a szerző cikkei

A. Guzik
a szerző cikkei

J. Chen
a szerző cikkei

B. Meyer
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.