hirdetés

Dr. K. O. cikkei

#1
2017-05-31 10:28:00

Egy nemrég napvilágot látott kutatás eredményei szerint a napi legalább három olasz kávé elfogyasztása több mint a felére csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

#2
2016-07-01 09:41:00

Egy új tanulmány szerint túl sok kalória bevitele során a bélrendszer leállítja egy olyan hormon termelését, mely az agy számára a teltségérzet információját továbbítja. 

#3
2016-06-29 10:01:00

A terhes nők magas zsír- és cukortartalmú étrendje számos kedvezőtlen hatást fejt ki, amely legalább három soron következő generációt érint.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.