hirdetés

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Budapest Dr. Lásztity Natália cikkei

  #1
2019-12-13 11:41:00

Hosszú évek kutatásainak és klinikai tapasztalatának köszönhetően a csecsemőtáplálásban ma már olyan tápszereket alkalmazhatunk, amelyek az anyatejhez hasonló módon próbálják az újszülöttek, fiatal csecsemők számára biztosítani az optimális növekedéshez és immunvédekezéshez szükséges tápanyagokat. Ma már olyan összetevők vannak jelen a tápszerekben, amelyek jelentős szerepet játszanak a gyermek bélmikroflórájának és immunrendszerének kialakításában.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.