hirdetés

Dr. B. Zs. cikkei

#1
2014-05-28 10:11:00

A Center for Disease Controll (CDC) sürgeti az orvosokat, fejlesszék antibiotikumfelírási gyakorlatukat az ártalmas megbetegedések csökkentése érdekében.

#2
2014-04-28 08:51:00

Először pubikáltak bizonyítékot arról, hogy a forróbb években a malária magasabb tengerszint feletti területeken is megjelenik, míg hűvösebb években csak alacsonyabb területeken fertőz.

#3
2014-03-19 08:46:00

Elsőre furcsának tűnik, hogy a családi állapot befolyásolja a szívhalál veszélyét, azonban a legújabb kutatások alapján a férjezett asszonyok körében a szívbetegség miatti halálozás ritkább, mint egyedülálló társnőik esetén.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.