hirdetés
hirdetés

Utazási tanácsadás fogyatékkal élő utazóknak

Korunk szocializációjának egyik legnagyszerűbb eredménye, hogy a hátrányos egészségügyi helyzetben levő emberek számára egyre több lehetőség nyílik az utazásra. Külön utazási irodák alakulnak a fogyatékkal élők utazásának elősegítésére.A világhálón számos weboldal kínál információkat részben a hivatalos eljárásokról, például a repülőtéri ellenőrzésekről, szabályokról, az egyes országokban elérhető szolgáltatásokról, illetve speciális, üdülést könnyítő szolgáltatásokról.
Az idegenek nem tudják első pillantásra felismerni a hátrányos helyzetben levő vagy beteg utazókat, így szükséges számukra az előzetes figyelemfelhívás, elmagyarázva az utazó korlátozott funkcióját és annak mértékét (pl. a végtagprotézises beteget ne sürgessék biztonsági ellenőrzésnél, vagy a közlekedési szközökön). Ugyanakkor tudatában kell lenni, hogy az  életfunkcióikban sérültek sokkal szenzitívebbek mind pszichikailag, mind fizikailag, vonakodva adnak felvilágosítást hátrányaikról, úgyhogy utazásukat gondos tanácsadással és nagy empátiával kell elősegíteni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Felkai Péter
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[84530] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.