hirdetés

Duration-5

(Diabetes therapy utilization: reseraching changes in A1c, weight and other factors through intervention with exenatide once weekly)

Megszokhattuk, hogy a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeink gyógyszeres kezelése mindennapos gyógyszerbevitelt jelent, bármi legyen is a választott készítmény. Ez a referátum olyan kezelési lehetőséget ismertet, amely új utat nyithat meg a gyógyszerfejlesztés terén. A DURATION-5 vizsgálat a hetente egyszer és a naponta kétszer adandó exenatid hatásosságát és biztonságosságát közvetlen összehasonlítás (Bydureon® vs. Byetta®) keretében értékelte. A heti egyszeri exenatid jobb glikémiás kontrollt eredményezett, mint a napi kétszeri exenatid. A testsúlycsökkenés a két kezelési ágon azonos volt a tanulmány végén, Bydureon® mellett mellékhatások kisebb arányban jelentkeztek, mint Byetta® mellett. A szubkután injekció helyén csak ritkán jelentkezett lokális szövődmény. A hipoglikémia kockázata nem nőtt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Jermendy György
a szerző cikkei

cimkék

Cikk[101487] galéria
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.