hirdetés
hirdetés

Diabetológia

Duration-5

(Diabetes therapy utilization: reseraching changes in A1c, weight and other factors through intervention with exenatide once weekly)

Megszokhattuk, hogy a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeink gyógyszeres kezelése mindennapos gyógyszerbevitelt jelent, bármi legyen is a választott készítmény. Ez a referátum olyan kezelési lehetőséget ismertet, amely új utat nyithat meg a gyógyszerfejlesztés terén. A DURATION-5 vizsgálat a hetente egyszer és a naponta kétszer adandó exenatid hatásosságát és biztonságosságát közvetlen összehasonlítás (Bydureon® vs. Byetta®) keretében értékelte. A heti egyszeri exenatid jobb glikémiás kontrollt eredményezett, mint a napi kétszeri exenatid. A testsúlycsökkenés a két kezelési ágon azonos volt a tanulmány végén, Bydureon® mellett mellékhatások kisebb arányban jelentkeztek, mint Byetta® mellett. A szubkután injekció helyén csak ritkán jelentkezett lokális szövődmény. A hipoglikémia kockázata nem nőtt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Jermendy György
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[101487] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.